0
0
Subtotal:  0,00
No products in the cart.

Weefselbehandelingen

Je kunt bij mij terecht voor 2 soorten weefselbehandelingen. Voor de Vlow behandeling en een littekenweefselbehandeling. Hieronder lees je meer informatie over beide behandelingen. Beide kun je direct via de online agenda inplannen.
Let op: Beide behandelingen vinden plaats op locatie.

Vlow

VLOW® Borstweefselbehandeling 

VLOW® staat voor Veno Lymfatische Optimalisatie van Weefsel en is speciaal voor de vrouwenborst ontwikkeld vanuit de osteopathie. Het is een manuele, zachte en ontspannende “weefselbevrijdingstechniek”, die inwerkt op het bindweefsel (fascia).

Ervaar je gevoelige borsten, pijnlijke borsten, of heb je na een borstoperatie het gevoel dat je borsten niet meer bij jouw lichaam horen? Dat is niet zoals het zou moeten voelen! Na een aantal VLOW® behandelingen kunnen de borsten weer soepel en zacht voelen, onderdeel van je lichaam. Het geeft je een verbeterd lichaamsgevoel en er ontstaat meer ruimte!

De borstweefselbehandeling is gericht op preventie én behandeling van klachten en helpt mee, je borsten in goede conditie te brengen of te behouden. Borstweefsel is zacht en gevoelig weefsel, wat om een zachte aanpak vraagt.

Het doel van de behandeling is het door zachte stretches stug weefsel en verhardingen weer soepel gemaakt worden. De doorbloeding van de borsten en de afvoer van de lymfe kan hierdoor langdurig verbeteren, waardoor de opgeslagen afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. De behandeling kan het zelfhelende vermogen van ons lichaam ondersteunen, klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Vlow behandeling

Voor de behandeling krijg je een vragenlijst toegestuurd via de mail. Deze vragenlijst nemen we tijdens de eerste afspraak door, zodat ik een goed beeld heb van de reden waarom je deze behandeling hebt gemaakt en het doornemen van je medische geschiedenis. De eerste afspraak duurt ong. 1,5 uur.

Wanneer zou je een borstweefselbehandeling kunnen ondergaan?

  • Bij gevoelige of pijnlijke plekken in de borsten.
  • Je wilt voorkomen dat er klachten ontstaan, preventieve borstzorg. (zelf inzicht krijgen in je borstgezondheid)
  • Bij terugkerende ontstekingen.
  • Als je een genetische voorbelasting hebt vanuit je familiegeschiedenis. voor het ontwikkelen van borstkanker.
  • Bij PMS klachten. Pijnlijke borsten rond of tijdens je cyclus.
  • Als voorbereiding op de zwangerschap en/of tijdens de borstvoeding periode.
  • Als door een arts chronische mastitis, mastopathie, kleine cysten of fibroadenomen gediagnostiseerd is.
  • Bij pijnlijk littekenweefsel of postoperatieve klachten.
  • Als er emotionele trauma’s die in het borstweefsel liggen opgeslagen.
  • Na operatie wanneer je last hebt van het littekenweefsel en bestralingspijn.

Elke vrouw verdient een borstweefselbehandeling! 

Let op!

Ik stel geen diagnoses en zal daarom geen medische uitspraken doen over je borsten. Wanneer je borstklachten hebt, is het raadzaam om dit eerst met je huisarts te bespreken alvorens een afspraak in te plannen. De VLOW® borstweefselbehandelingen zijn een mooie aanvulling op het reguliere traject bij artsen/ziekenhuizen. 

Littekenweefselbehandeling

Littekenweefselbehandeling speelt een cruciale rol in het herstelproces na een chirurgische ingreep bijvoorbeeld een borstoperatie of keizersnede. Vaak worden lichamelijke klachten toegeschreven aan andere factoren, terwijl littekenweefsel de onderliggende oorzaak kan zijn. Dit onderschatte aspect van postoperatief herstel verdient de aandacht, niet alleen voor fysieke genezing maar ook op mentaal-emotioneel vlak.

Littekenweefsel kan subtiele maar aanhoudende ongemakken veroorzaken, variërend van pijn tot beperkte mobiliteit. Voor veel vrouwen komt de ontdekking dat littekenweefselbehandeling deze klachten kan verlichten als een bevrijdende openbaring. Het niet alleen verlichten van fysieke pijn, maar ook het herstellen van het evenwicht in het lichaam, heeft diepgaande positieve effecten op het mentaal-emotionele welzijn.

Voor cliënten die zichzelf niet bewust waren van de impact van littekenweefsel, opent deze behandeling een weg naar een holistisch herstel. Het gaat verder dan louter het verminderen van littekens; het is een sleutel tot het herwinnen van comfort, vertrouwen en balans in zowel het fysieke als emotionele welzijn. Littekenweefselbehandeling is niet alleen een medische interventie; het is een zorgzame stap naar het herstel van het volledige zelf na een chirurgische ingreep.

Anoniem
Lees verder
Ik heb jou begeleiding en behandeling als zeer prettig ervaren. Ik merk dat de zorg rondom een keizersnede in de maatschappij een onder geschoven kindje is. Veel vrouwen hebben er last van, maar je hoort er maar weinig over. In het begin dacht ik, stel je niet zo aan, het gaat vanzelf wel over. Gaande weg de behandelingen, heb er 3 in totaal gehad, merkte ik dat het zeker niet iets is wat vanzelf weg gaat en dat het goed is om er over te praten, maar ook er wat aan te doen. Door jouw behandelingen is mijn litteken soepeler geworden en heb ik meer kennis gekregen over mijn litteken. Ik ben mij bewuster van alle lagen en de opbouw van het litteken. Verder heb ik ook nu de stap gezet om weer bij de gynaecoloog langs te gaan. Ik heb er toch nog wel bijna dagelijks last van en moet dat niet weg wimpelen maar aandacht aan besteden. Heel erg bedankt voor je begeleiding.

Direct een consult inplannen?

Voeden vol vetrouwen

De borstvoedingscursus die je alles leert wat je wilt weten. Thuis en op jouw tempo.
Deze e-learning is leerzaam voor iedereen