Visolie tijdens de lactatieperiode

10 januari 2018 • Geen categorie

Omega vetzuren zijn ontzettend belangrijk voor de hersenontwikkeling, zo is gebleken. Tijdens de zwangerschap wordt al geadviseerd om min. 2 x per week vette vis te eten. Maar onderzoeken laten zien, dat de omega tijdens de lactatie ook vele voordelen kent.

De omega 3 vetzuren komen ook via de borstvoeding bij de baby binnen. Waarom is dat nou zo belangrijk? De hersenen van je baby groeien tijdens de zwangerschap waarbij de omega al een taak heeft. Maar ook na de geboorte gaat de ontwikkeling van de hersenen door! De hersenen verdubbelen/verdrievoudigen zich in het eerste levensjaar.

Bij de ontwikkeling van de hersenen speelt het vetzuur DHA en EPA een belangrijke rol. Het is namelijk een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van de baby. Uit onderzoek is gebleken, dat baby’s welke borstvoeding kregen hoger scoorden op de IQ in vergelijking met de kunstgevoedde baby’s. Borstvoeding: meer voordelen dan we ooit dachten 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wegens vakantie is de praktijk gesloten. Vanaf 9 augustus is de praktijk weer bereikbaar. U kunt contact opnemen met een van mijn collega´s Anette of Karin of via www.nvlborstvoeding.nl de dichtstbijzijnde lactatiekundige in uw regio zoeken.
Anette: 06- 52 43 28 62
Karin: 06- 45 30 27 20
Kan het wachten tot na mijn vakantie, dan bent u van harte welkom om vanaf 9 augustus weer contact op te nemen via telefoon of mail.
Heel veel succes!
Jessie van Dijk

Lactatiekundige IBCLC