Referenties

Jessie heeft mij in mijn zwangerschap geholpen om een plan van aanpak te maken rondom borstvoeding. Waar de borstvoeding voor sommige vrouwen iets vanzelfsprekends is, is dat het voor mij niet. Na de bevalling was ik daarom voorbereid op wat er zou gaan komen. Maar toch is de praktijk soms anders dan de theorie. En ook daar hadden we het samen over gehad. Het feit dat Jessie nuchter en liefdevol omgaat met de gevoelens van de zwangere, bevallen en onzekere mama gaf ruimte om mijn gevoel en emotie te kunnen en mogen delen. En hierdoor kon ik concluderen dat de borstvoeding toch niet voor mij weg gelegd was. Hoe spijtig ook, ik heb het mogen ervaren en Jessie heeft mij door iedere fase heen geholpen. Niets moest en alles kon besproken worden. Zo fijn als het in je koppie even niet werkt…. Ook na mijn keuze om te willen stoppen met de borstvoeding, heeft Jessie mij geholpen om rustig af te bouwen zodat er steeds meer rust in mijn hoofd kon komen. Wat ben ik blij dat ik deze lieve vrouw heb mogen ontmoeten en dat ze mij óók met het afbouwen van de borstvoeding heeft willen helpen!

Heel erg bedankt!

 

Zelfs als je kiest om te stoppen is Jessie er voor je! 

Jessie heeft ons waanzinnig geholpen in het avontuur dat borstvoeding heet. Vanaf het allereerste begin is zij bij de borstvoeding betrokken geweest. Borstvoeding ging bij ons gepaard met heel wat onzekerheden en vraagstukken. En keer op keer heeft Jessie hier ons de hulp kunnen bieden die wij op dat moment nodig hadden. De betrokken, liefdevolle en geduldige benadering heeft ons waanzinnig geholpen. Borstvoeding is voor ons, mede dankzij Jessie een prachtig, warm, intiem en niet te vergeten ervaring geweest en nog steeds ( al 7 maanden)!

Alle lof voor deze lactatiekundige!

1000 maal dank! Waar wij bijna aan opgeven dachten, omdat de borstvoeding pijn deed, omdat de melkproductie terug liep, omdat de baby steeds slechter ging drinken, heb jij ons al het vertrouwen gegeven, dat het ook voor ons mogelijk was om het te doen slagen! De baby drinkt nu exclusief uit de borst, groeit en ontwikkelt zich bovenmatig en we genieten! Het mooie van jou aanpak vonden wij, dat je tijdens een consult niet alleen kijkt naar de borstvoeding en de hulpvraag daaromtrent. Maar ook uitlegt hoe een baby werkt, waarom bepaalde processen zo lopen, je gaf ons inzicht in de situatie en dat gaf zo veel rust! Daarnaast gaf je ons adviezen over het goed kunnen laten boeren, buikmassage en nog veel meer. Waardoor niet alleen de borstvoeding nu goed verloopt maar wij ook een heel relaxt kindje zonder buikklachten of refluxklachten hebben. Dat was aan het begin toch zo anders! Zonder jou was het niet gelukt!

Super bedankt!

Jessie,

een aantal weken geleden hebben wij contact gehad. Via facetime hebben wij besproken wat de problemen rondom de borstvoeding waren en wat ik samen met mijn kindje anders kon doen om de pijn te verminderen. Nooit gedacht dat het niet alleen verminderen zou zijn, maar dat ik nu met een grote glimlach op mijn gezicht kan voeden! Er werd mij verteld, dat borstvoeding aan het begin pijnlijk mocht zijn, dat ik even door moest bijten. Nu ik begeleiding van jou gekregen heb, weet ik dat bijten niet thuis hoort in de borstvoedingsperiode 😉 De borstvoeding voelt prettig en comfortabel, geen pijn meer! En dat na 1 dag! Je bent een soort van borstvoedingsfluisteraar! hahaha. Ga zo door met het prachtige werk wat je doet. Je bent een fijne ‘coach’, met een groot hart voor moeder en kind!

 

Wat een verschil!

Wij bevelen je graag aan, want wat jij ons hebt geleerd in 1,5 uur tijd dat was precies hetgene wat wij nodig hadden om onze kleine meid voldoende en goed aan de borst te laten drinken. Wij hadden je graag tijdens mijn zwangerschap ontmoet zodat wij vanaf het begin de juiste start konden maken met ons meisje. Wat ben ik blij met mijn kraamhulp die jou kende en tijdens mijn kraamweek waarbij de borstvoeding nog niet zo goed liep jouw hulp inschakelde. De tips die ik toen al kreeg, gaf direct resultaat, waarop wij hebben doen besluiten om jouw expertise en hulp in te schakelen na mijn kraamweek zodat wij zeker wisten dat wij het juiste deden. Wij kijken enorm positief terug op je bezoek bij ons aan huis, wij hebben zo ontzettend veel van je geleerd en jij hebt ervoor gezorgd dat de enthousiasme rond het geven van borstvoeding weer helemaal terug was.
Dank voor het delen van je expertise, je bent een vakvrouw met een fijne en warme persoonlijkheid. Onze dochter drinkt sinds jouw bezoek enorm goed aan de borst en groeit als kool. Met alle liefde beveel ik je graag aan en hoop ik dat elke vrouw die twijfelt over het geven van borstvoeding jou weet te vinden.
Het allerbeste toegewenst en je blijft in onze gedachte,

Na de geboorte van Floris merkte ik al snel dat de borstvoeding niet helemaal soepel verliep. Het aanhappen was pijnlijk en hij liet vaak de borst los. Het was de verloskundige wel opgevallen, dat hij een verkort tongriempje had, maar er werd geen actie ondernomen. Na een aantal dagen heb ik de hulp van Jessie gevraagd omdat mijn tepels steeds pijnlijker werden. De snelheid waarmee ze handelde is geruststellend voor iedere jonge moeder! Volgens Jessie was er geen twijfel over mogelijk en is het tongriempje in het ziekenhuis gekliefd. Na deze kleine ingreep kon onze zoon al een stuk beter aanhappen en ging de borstvoeding al een stuk beter.

Floris groeide goed, maar ik bleef onzeker over het aanhappen en of ik het allemaal wel ‘goed’ deed. Er waren geen grootste problemen meer, maar toch heb ik Jessie gevraagd of ze een keer met ons mee wilde kijken. In 1,5 uur heeft Jessie mij ZOVEEL geleerd, zodat ik nu met meer rust en plezier borstvoeding geef. Het heeft mij zelfvertrouwen gegeven. Ze leerde mij een betere ontspannen houding, buikmassages voor zijn darmkrampjes (werkt super!), kolftips, boerhouding etc. En dat alles met een fijne onderbouwing waardoor je ook nog eens begrijpt waarom je het doet!

Ik gun elke jonge moeder “een Jessie”!!!

Yess!! Wat ben ik blij met de hulp van Jessie!

We hebben 7 weken lopen tobben. Drinken was een drama, zowel voor hem als voor mij. Iets wat zo’n fijn moment moet zijn, liep steeds voor beide uit op frustratie. Hij huilde het uit van de pijn, die stomme krampjes ook. Steeds op consult en telefonisch gesprek van en met het consultatiebureau om advies gevraagd. En als antwoordt kreeg ik dan: hoort bij de leeftijd en het baby zijn, groeien ze overheen, gewicht en lengte zijn prima niets aan de hand en anders moet je dit of dat eens proberen en dan werd het afgedaan met een filmpje van youtube of een folder. Alles werkte maar een paar dagen en dan begonnen we weer van voor af aan. Ik had een gestreste en gespannen baby die veel pijn had. Toen ik niet meer wist wat ik moest doen heb ik toch maar een lactatiekundige ingeschakeld. Via mijn kraamverzorgster ben ik bij Jessie terecht gekomen. Wat een vakvrouw! Mijn zoontje had wel degelijk pijn door alle krampjes die hij had. En door mijn enorme toeschietreflex kon hij niet relax drinken en verdronk hij als het ware in zijn voeding. Hierdoor kreeg hij veel lucht binnen waar hij last van had. Door simpelweg de houding van het voeden en het boeren te veranderen en mijn zoontje 3x daags te voorzien van een heerlijk buikmassage heb ik een heel ander kind. Veel relaxter, hij lacht veel meer, is veel beweeglijker en als kadootje sliep hij vanaf diezelfde dag ook gewoon door. Ik vond het zo fijn dat Jessie de tijd voor ons heeft genomen en dat ze er nog steeds voor ons is als we ergens tegen aan lopen of als we nog vragen hebben. Nu zijn we een paar dagen verder en nog steeds een heerlijk relaxed en ontspannen baby die heel de dag lacht. Niets medicatie of allergische reactie gewoon simpel weg het veranderen van voedings- en boerhouding.
Jessie, we zijn blij met je, mega bedankt! Je bent een vakvrouw!

Ga zo door en je zal een hoop mama’s, papa’s en baby’s gelukkig maken.

Jessie, wat zijn wij ongelooflijk blij met jou!

Hi Jesse!

I just wanted to say big thank you for your help! Mia’s now almost 10 weeks and still exclusively breastfed and is going strong. It has been such a challenge for me to produce milk for my son the first time around, and this time being able to feed her 100% means so much. So thank you for helping me make this dream a reality!

Big thank you!

Wat een ellende hebben wij de eerste 2 weken gehad! En wat waren wij blij met al jouw adviezen! Niet alleen heb jij ons geholpen met het aanleggen waardoor ik geen pijn meer heb nu, maar ook de boerhouding, de massage technieken en het inzicht in hoe een baby werkt waren erg fijn! Vooral het leren loslaten van dingen die “moeten” en gaan genieten was zo fijn! Iedereen weet het beter, iedereen heeft een ander advies, van het consultatie bureau moesten we dingen, van de kraamzorg ook en vrienden vertelden ons ook nog eens wat we allemaal uit konden proberen. Kortom ze zagen door de bomen het bos niet meer. Wat was het een verademing toen jij langs kwam en ons de begeleiding gaf die zo fijn paste bij hoe wij ons voelden. Wij willen je daarom nogmaals bedanken voor alles wat je voor ons hebt betekent!

Anne

Jessie, we met a couple of weeks ago at Verloskundige oost centrum due to my breast infection and you taught me how to the manual breast pumping.

This worked miracles! Thanks a lot, you can’t image the times I have said: “Jessie safed my life” haha, really you helped me a lot with your instruction and your tips!. Now I feel good again, I wanted to thank you for your help 🙂

Help with breastinfection.

Via Zwanger en zo volgde ik een borstvoedingscursus bij jou. Met veel
plezier en succes is mijn mannetje (dysmatuur bij zijn geboorte) nu na
9 weken verdubbeld in gewicht. Ik heb veel aan jouw informatie gehad,
dankjewel dus!

Veel gehad aan de cursus borstvoeding!

Allergie

Wat hebben wij de eerste weken moeten knokken. Ons zoontje was vreselijk onrustig, huilde veel, sliep weinig. Compleet overprikkeld en na 4 weken hadden wij de nodige disciplines al gezien; huisarts, kinderarts, osteopaat, kinderfysio, babycoach, maar niets hielp. Je weet het als ouders gewoon niet meer. Wat we wel wisten, was dat ons zoontje iets mankeerde. Maar niemand kon ons vertellen wat. We maakten een afspraak met Jessie en kregen meer dan waar wij nog op hoopten! Jessie leerde ons dat borstvoeding super makkelijk en prettig kan zijn. Dat de voeding in rust kan verlopen, in plaats van met pijn en heel veel onrust. Maar zij hielp ons ook om bepaalde voedingsmiddelen te elimineren uit mijn dieet. 2 weken lang heeft Jessie ons ondersteund en moed in gepraat. En dat was nodig. Want anders hadden wij allang de handdoek in de ring gegooid. Maar Jessie kreeg gelijk! Ons zoontje bleek hevig te reageren op koemelk en kippenei. 6 weken na de geboorte konden wij eindelijk genieten. Ons kindje was van een weinig slapende, overstrekkende, veel huilende baby, veranderd in een blije bolle jongen die eindelijk lekker in zijn vel zit. En wij als ouders kunnen na 6 weken knokken, eindelijk bijtanken en genieten van ons lieve mannetje. Jessie, ontzettend bedankt!

Samanta

Als medisch zorgprofessional en lactatiekundige in opleiding, heb ik meegelopen met Jessie.

Het enthousiasme en de betrokkenheid van Jessie vielen meteen op. Jessie geeft duidelijke en begrijpelijke adviezen en heeft een schat aan kennis.

Ze denkt mee met haar cliënten en hun persoonlijke borstvoedingsdoelen, zonder oordeel of zonder hen een andere richting in te sturen.

Een geweldige lactatiekundige!

Stacey

Wat was ik onzeker en had ik veel pijn. Iedereen vond dat ik even moest doorzetten, maar dat trok ik niet meer. Tot Jessie mij vertelde hoe ik kon zien wat mijn kindje nodig had. In een consult hielp ze mij pijnloos te voeden. Wat voelde ik opluchting. En toch ook wel een beetje spijt, dat ik haar niet eerder ingeroepen had. Ik heb 2 weken met tranen rollend over mijn wangen gevoed. Nadat Jessie geweest is, heb ik geen pijn meer, voel ik mij zeker in wat ik doe. En ben ik ontzettend trots op waar wij nu staan. Zonder Jessie was ik allang gestopt. Jessie helpt niet alleen met de borstvoeding, maar helpt je om meer vertrouwen te hebben in je moederschap. Geweldig!

Tamara

Wat had ik even die ‘warme douche’ nodig! Ik zat er best wel een beetje doorheen. Iedereen om mij heen vertelde mij, dat mijn dochter met kunstvoeding ook groot zou worden. Dat ik beter kon stoppen. Ik begreep heus waarom men dat zei. Ze bedoelden het goed. Maar het was niet wat ik nodig had. Bij Jessie voelde ik mij gesteund. In welke keuze ik ook zou gaan maken. Jessie wilde mij helpen. Luisterde naar mijn relaas en gaf toen hele praktische tips. Ik kon er weer mee aan de slag en wat het meest prettig voelde, was dat ik mij eindelijk gehoord voelde. Jessie gaf rust en vertrouwen. In haar en in de situatie. Na een aantal dagen was de situatie totaal veranderd en geef ik nu met heel veel plezier en vertrouwen mijn dochter borstvoeding. Trots! Dankjewel Jessie, je bent onze topper.

Anoniem

Jessie bracht rust en gaf mij handvaten waardoor ik, nu al 15 maanden met plezier borstvoeding geef!

Marielle

Jessie is heel pragmatisch, positief en enthousiast. Op het moment dat ze bij me kwam zat ik er flink doorheen wat betreft borstvoeding. Ik had net een borstontsteking gehad, het voeden deed veel pijn en ik was erg onzeker. Ze kon dezelfde dag van ons eerste contact komen en nam echt de tijd. Met hele praktische tips en persoonlijk advies heeft ze er voor gezorgd dat ik weer plezier kreeg in borstvoeding geven en vertrouwen kreeg in mezelf. Ze verkondigd overigens duidelijk niet dat je borstvoeding ‘moet’ geven, juist niet, je ‘moet’ niets. Bovendien is het heel fijn dat ze achteraf bereikbaar is voor vragen, dit helpt enorm

Deán

Al 2,5 jaar hebben wij thuis een kindje welke ontzettend slecht slaapt, vaak krijsend wakker wordt en daarna maar moeilijk in slaap komt. Het brak ons vreselijk op.

Adviezen van omstanders waren: laten huilen, niet oppakken in de nacht, stoppen met de borstvoeding want daar werd ons (toen nog maar 5 maanden oud) kindje afhankelijk van. En ga zo maar door. Bij toeval kwam ik in contact met Jessie. Zij stelde vragen waar ik bij dacht; “het gaat om slapen, waarom vraag je daar niks over?” Ons kindje had een onrustige huid, een afwijkend ontlastingspatroon en bij navragen nog het een en ander waar wij onbewust wel vraagtekens bij hadden gezet de afgelopen jaren, maar niks mee konden. We waren ten einde raad.

Jessie liet ons in zien dat ons ‘onderbuikgevoel’ zeker klopte en wij er goed aan hadden gedaan om ons kindje niet te laten huilen. Door Jessie weten wij nu, dat ons kindje reageert op melkproducten. Na het elimineren van bepaalde producten hebben wij een totaal ander kind! We weten niet wat ons overkomt! De nachten zijn weer van ons, de ontlasting van onze kleuter is veranderd en in plaats van krijsen van de pijn, is het nu krijsen van plezier geworden! Wat een verademing. Dankjewel Jessie!

Tamara

Mocht je twijfelen een lactatiekundige in te schakelen, dan zou ik adviseren: nu gelijk doen. En dan heb je aan Jessie een hele goede. Ik had haar eigenlijk al drie weken eerder in moeten schakelen. Na het bezoek van Jessie gaat voeden nu pijnloos en zonder een grote stapel kussens, heel erg fijn. Dank je Jessie!

Eva

Ruim zes maanden drinkt mijn meisje nu aan de borst. De eerste negen weken waren een gevecht. Tot Jessie langskwam. Door de goede adviezen, de rust en het vertrouwen durfde ik weer op mijn eigen gevoel te vertrouwen en werden de voedingen stukken aangenamer. Waar standaardadviezen niet werken, weet Jessie wel raad, omdat ze echt goed kijkt naar de situatie. Heel erg bedankt!

Suzanne

Had ik je maar eerder ontmoet. Wat een fijn mens ben je. Je hebt mij gerustgesteld, mij getroost, geadviseerd en gecomplimenteerd bij de moeizame start van de borstvoeding. Je kunt zien dat je van jouw Werk houdt. Dit is ook wat een mama nodig heeft, handige tips, luisterend oor, geruststelling, motivatie. Dankzij jouw bezoek, Voel ik mij goed. Je staat op mijn lijst van aanbevelingen voor mijn vriendinnen.

Buket