Referenties

Na de geboorte van Floris merkte ik al snel dat de borstvoeding niet helemaal soepel verliep. Het aanhappen was pijnlijk en hij liet vaak de borst los. Het was de verloskundige wel opgevallen, dat hij een verkort tongriempje had, maar er werd geen actie ondernomen. Na een aantal dagen heb ik de hulp van Jessie gevraagd omdat mijn tepels steeds pijnlijker werden. De snelheid waarmee ze handelde is geruststellend voor iedere jonge moeder! Volgens Jessie was er geen twijfel over mogelijk en is het tongriempje in het ziekenhuis gekliefd. Na deze kleine ingreep kon onze zoon al een stuk beter aanhappen en ging de borstvoeding al een stuk beter.

Floris groeide goed, maar ik bleef onzeker over het aanhappen en of ik het allemaal wel ‘goed’ deed. Er waren geen grootste problemen meer, maar toch heb ik Jessie gevraagd of ze een keer met ons mee wilde kijken. In 1,5 uur heeft Jessie mij ZOVEEL geleerd, zodat ik nu met meer rust en plezier borstvoeding geef. Het heeft mij zelfvertrouwen gegeven. Ze leerde mij een betere ontspannen houding, buikmassages voor zijn darmkrampjes (werkt super!), kolftips, boerhouding etc. En dat alles met een fijne onderbouwing waardoor je ook nog eens begrijpt waarom je het doet!

Ik gun elke jonge moeder “een Jessie”!!!

Yess!! Wat ben ik blij met de hulp van Jessie!

We hebben 7 weken lopen tobben. Drinken was een drama, zowel voor hem als voor mij. Iets wat zo’n fijn moment moet zijn, liep steeds voor beide uit op frustratie. Hij huilde het uit van de pijn, die stomme krampjes ook. Steeds op consult en telefonisch gesprek van en met het consultatiebureau om advies gevraagd. En als antwoordt kreeg ik dan: hoort bij de leeftijd en het baby zijn, groeien ze overheen, gewicht en lengte zijn prima niets aan de hand en anders moet je dit of dat eens proberen en dan werd het afgedaan met een filmpje van youtube of een folder. Alles werkte maar een paar dagen en dan begonnen we weer van voor af aan. Ik had een gestreste en gespannen baby die veel pijn had. Toen ik niet meer wist wat ik moest doen heb ik toch maar een lactatiekundige ingeschakeld. Via mijn kraamverzorgster ben ik bij Jessie terecht gekomen. Wat een vakvrouw! Mijn zoontje had wel degelijk pijn door alle krampjes die hij had. En door mijn enorme toeschietreflex kon hij niet relax drinken en verdronk hij als het ware in zijn voeding. Hierdoor kreeg hij veel lucht binnen waar hij last van had. Door simpelweg de houding van het voeden en het boeren te veranderen en mijn zoontje 3x daags te voorzien van een heerlijk buikmassage heb ik een heel ander kind. Veel relaxter, hij lacht veel meer, is veel beweeglijker en als kadootje sliep hij vanaf diezelfde dag ook gewoon door. Ik vond het zo fijn dat Jessie de tijd voor ons heeft genomen en dat ze er nog steeds voor ons is als we ergens tegen aan lopen of als we nog vragen hebben. Nu zijn we een paar dagen verder en nog steeds een heerlijk relaxed en ontspannen baby die heel de dag lacht. Niets medicatie of allergische reactie gewoon simpel weg het veranderen van voedings- en boerhouding.
Jessie, we zijn blij met je, mega bedankt! Je bent een vakvrouw!

Ga zo door en je zal een hoop mama’s, papa’s en baby’s gelukkig maken.

Jessie, wat zijn wij ongelooflijk blij met jou!

Hi Jesse!

I just wanted to say big thank you for your help! Mia’s now almost 10 weeks and still exclusively breastfed and is going strong. It has been such a challenge for me to produce milk for my son the first time around, and this time being able to feed her 100% means so much. So thank you for helping me make this dream a reality!

Big thank you!

Wat een ellende hebben wij de eerste 2 weken gehad! En wat waren wij blij met al jouw adviezen! Niet alleen heb jij ons geholpen met het aanleggen waardoor ik geen pijn meer heb nu, maar ook de boerhouding, de massage technieken en het inzicht in hoe een baby werkt waren erg fijn! Vooral het leren loslaten van dingen die “moeten” en gaan genieten was zo fijn! Iedereen weet het beter, iedereen heeft een ander advies, van het consultatie bureau moesten we dingen, van de kraamzorg ook en vrienden vertelden ons ook nog eens wat we allemaal uit konden proberen. Kortom ze zagen door de bomen het bos niet meer. Wat was het een verademing toen jij langs kwam en ons de begeleiding gaf die zo fijn paste bij hoe wij ons voelden. Wij willen je daarom nogmaals bedanken voor alles wat je voor ons hebt betekent!

Anne

Jessie, we met a couple of weeks ago at Verloskundige oost centrum due to my breast infection and you taught me how to the manual breast pumping.

This worked miracles! Thanks a lot, you can’t image the times I have said: “Jessie safed my life” haha, really you helped me a lot with your instruction and your tips!. Now I feel good again, I wanted to thank you for your help 🙂

Help with breastinfection.

Via Zwanger en zo volgde ik een borstvoedingscursus bij jou. Met veel
plezier en succes is mijn mannetje (dysmatuur bij zijn geboorte) nu na
9 weken verdubbeld in gewicht. Ik heb veel aan jouw informatie gehad,
dankjewel dus!

Veel gehad aan de cursus borstvoeding!

Allergie

Wat hebben wij de eerste weken moeten knokken. Ons zoontje was vreselijk onrustig, huilde veel, sliep weinig. Compleet overprikkeld en na 4 weken hadden wij de nodige disciplines al gezien; huisarts, kinderarts, osteopaat, kinderfysio, babycoach, maar niets hielp. Je weet het als ouders gewoon niet meer. Wat we wel wisten, was dat ons zoontje iets mankeerde. Maar niemand kon ons vertellen wat. We maakten een afspraak met Jessie en kregen meer dan waar wij nog op hoopten! Jessie leerde ons dat borstvoeding super makkelijk en prettig kan zijn. Dat de voeding in rust kan verlopen, in plaats van met pijn en heel veel onrust. Maar zij hielp ons ook om bepaalde voedingsmiddelen te elimineren uit mijn dieet. 2 weken lang heeft Jessie ons ondersteund en moed in gepraat. En dat was nodig. Want anders hadden wij allang de handdoek in de ring gegooid. Maar Jessie kreeg gelijk! Ons zoontje bleek hevig te reageren op koemelk en kippenei. 6 weken na de geboorte konden wij eindelijk genieten. Ons kindje was van een weinig slapende, overstrekkende, veel huilende baby, veranderd in een blije bolle jongen die eindelijk lekker in zijn vel zit. En wij als ouders kunnen na 6 weken knokken, eindelijk bijtanken en genieten van ons lieve mannetje. Jessie, ontzettend bedankt!

Samanta

Als medisch zorgprofessional en lactatiekundige in opleiding, heb ik meegelopen met Jessie.

Het enthousiasme en de betrokkenheid van Jessie vielen meteen op. Jessie geeft duidelijke en begrijpelijke adviezen en heeft een schat aan kennis.

Ze denkt mee met haar cliënten en hun persoonlijke borstvoedingsdoelen, zonder oordeel of zonder hen een andere richting in te sturen.

Een geweldige lactatiekundige!

Stacey

Wat was ik onzeker en had ik veel pijn. Iedereen vond dat ik even moest doorzetten, maar dat trok ik niet meer. Tot Jessie mij vertelde hoe ik kon zien wat mijn kindje nodig had. In een consult hielp ze mij pijnloos te voeden. Wat voelde ik opluchting. En toch ook wel een beetje spijt, dat ik haar niet eerder ingeroepen had. Ik heb 2 weken met tranen rollend over mijn wangen gevoed. Nadat Jessie geweest is, heb ik geen pijn meer, voel ik mij zeker in wat ik doe. En ben ik ontzettend trots op waar wij nu staan. Zonder Jessie was ik allang gestopt. Jessie helpt niet alleen met de borstvoeding, maar helpt je om meer vertrouwen te hebben in je moederschap. Geweldig!

Tamara

Wat had ik even die ‘warme douche’ nodig! Ik zat er best wel een beetje doorheen. Iedereen om mij heen vertelde mij, dat mijn dochter met kunstvoeding ook groot zou worden. Dat ik beter kon stoppen. Ik begreep heus waarom men dat zei. Ze bedoelden het goed. Maar het was niet wat ik nodig had. Bij Jessie voelde ik mij gesteund. In welke keuze ik ook zou gaan maken. Jessie wilde mij helpen. Luisterde naar mijn relaas en gaf toen hele praktische tips. Ik kon er weer mee aan de slag en wat het meest prettig voelde, was dat ik mij eindelijk gehoord voelde. Jessie gaf rust en vertrouwen. In haar en in de situatie. Na een aantal dagen was de situatie totaal veranderd en geef ik nu met heel veel plezier en vertrouwen mijn dochter borstvoeding. Trots! Dankjewel Jessie, je bent onze topper.

Anoniem

Jessie bracht rust en gaf mij handvaten waardoor ik, nu al 15 maanden met plezier borstvoeding geef!

Marielle

Jessie is heel pragmatisch, positief en enthousiast. Op het moment dat ze bij me kwam zat ik er flink doorheen wat betreft borstvoeding. Ik had net een borstontsteking gehad, het voeden deed veel pijn en ik was erg onzeker. Ze kon dezelfde dag van ons eerste contact komen en nam echt de tijd. Met hele praktische tips en persoonlijk advies heeft ze er voor gezorgd dat ik weer plezier kreeg in borstvoeding geven en vertrouwen kreeg in mezelf. Ze verkondigd overigens duidelijk niet dat je borstvoeding ‘moet’ geven, juist niet, je ‘moet’ niets. Bovendien is het heel fijn dat ze achteraf bereikbaar is voor vragen, dit helpt enorm

Deán

Al 2,5 jaar hebben wij thuis een kindje welke ontzettend slecht slaapt, vaak krijsend wakker wordt en daarna maar moeilijk in slaap komt. Het brak ons vreselijk op.

Adviezen van omstanders waren: laten huilen, niet oppakken in de nacht, stoppen met de borstvoeding want daar werd ons (toen nog maar 5 maanden oud) kindje afhankelijk van. En ga zo maar door. Bij toeval kwam ik in contact met Jessie. Zij stelde vragen waar ik bij dacht; “het gaat om slapen, waarom vraag je daar niks over?” Ons kindje had een onrustige huid, een afwijkend ontlastingspatroon en bij navragen nog het een en ander waar wij onbewust wel vraagtekens bij hadden gezet de afgelopen jaren, maar niks mee konden. We waren ten einde raad.

Jessie liet ons in zien dat ons ‘onderbuikgevoel’ zeker klopte en wij er goed aan hadden gedaan om ons kindje niet te laten huilen. Door Jessie weten wij nu, dat ons kindje reageert op melkproducten. Na het elimineren van bepaalde producten hebben wij een totaal ander kind! We weten niet wat ons overkomt! De nachten zijn weer van ons, de ontlasting van onze kleuter is veranderd en in plaats van krijsen van de pijn, is het nu krijsen van plezier geworden! Wat een verademing. Dankjewel Jessie!

Tamara

Mocht je twijfelen een lactatiekundige in te schakelen, dan zou ik adviseren: nu gelijk doen. En dan heb je aan Jessie een hele goede. Ik had haar eigenlijk al drie weken eerder in moeten schakelen. Na het bezoek van Jessie gaat voeden nu pijnloos en zonder een grote stapel kussens, heel erg fijn. Dank je Jessie!

Eva

Ruim zes maanden drinkt mijn meisje nu aan de borst. De eerste negen weken waren een gevecht. Tot Jessie langskwam. Door de goede adviezen, de rust en het vertrouwen durfde ik weer op mijn eigen gevoel te vertrouwen en werden de voedingen stukken aangenamer. Waar standaardadviezen niet werken, weet Jessie wel raad, omdat ze echt goed kijkt naar de situatie. Heel erg bedankt!

Suzanne

Had ik je maar eerder ontmoet. Wat een fijn mens ben je. Je hebt mij gerustgesteld, mij getroost, geadviseerd en gecomplimenteerd bij de moeizame start van de borstvoeding. Je kunt zien dat je van jouw Werk houdt. Dit is ook wat een mama nodig heeft, handige tips, luisterend oor, geruststelling, motivatie. Dankzij jouw bezoek, Voel ik mij goed. Je staat op mijn lijst van aanbevelingen voor mijn vriendinnen.

Buket

Na een wat lastige start met borstvoeding in het ziekenhuis heb ik de hulp van Jessie ingeroepen om weer live te gaan borstvoeden. Met een beetje veel productie had mijn kleine meid namelijk wat moeite om het tempo bij te houden.
Een correcte houding maakt na een dag al een wereld van verschil. We hebben ook een nieuwe boerhouding en een buikmassage geleerd: op naar minder lucht meehappen en minder krampjes!
Heel fijn om alles nuchter te kunnen bespreken met humor en gezelligheid. Ook fijn om zo snel ondersteuning te krijgen.

Kim

Oooh die Jessie heeft ons zo geholpen!!!!! Vanaf het begin had ik te weinig melk en kon mijn meisje niet goed aanhappen. Jessie zag gelijkt dag haar tongriemoje en lipriempje te strak waren. Na ons consult aan huis waren we gelijk gerustgesteld door de positieve attitude van Jessie en de technieken die we hebben geleerd.
Ook hadden we cursus bij haar gedaan en was dit de enige cursus waar manlief enthousiast over was haha!!
Ondanks mijn lage productie, houd ik het nog steeds vol. 2x per dag en nu is ons liefje al bijna 9 maanden.

Zonder Jessie had ik opgegeven en had ik de bijzondere en PIJNLOZE momenten moeten missen met mijn meisje.
DUIZENDMAAL DANK!

Francis, Milano en Miléa

Graag wil ik je op deze manier nogmaals bedanken voor al je hulp! Zonder jou was het nooit gelukt om te relacteren. Je praktische tips tijdens het consult en daarna nog vele via de mail hebben ervoor gezorgd dat ik nu bij mijn dochter wel een positieve ervaring heb met borstvoeding geven. Bij mijn zoon heb ik 2 maanden veel pijn en ellende gehad, maar het kan gelukkig ook anders blijkt nu!
Dus heel erg bedankt voor je steun en enthousiaste berichten!

Hendrika

Bij Jessie weet je dat je een betrokken hulpverlener hebt die above and beyond the call of duty kan gaan als het moet. Ik heb uitgebreid degelijk advies gekregen, morele ondersteuning en gewoon hartelijk contact. Dankzij deze ondersteuning kan ik nu ondanks te lage productie mijn baby bijna helemaal zelf voeden. Daar is een lange adem voor nodig, maar die is er ook van beide kanten. Ik beveel Jessie van harte aan voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning.

Paulien Senden

Omdat ik wat problemen had bij de borstvoeding ben ik bij het inloopspreekuur binnengelopen. Jessie nam alle tijd om te kijken wat er aan de hand was en uiteindelijk bleek dat mijn dochter een te kort tong- en lipriempje had. Een paar weken nadat dit verholpen was liep ik echter toch nog tegen wat dingen aan. Jessie is toen bij ons thuis geweest en heeft meegekeken met het voeden en antwoord gegeven op veel vragen. Ik ben erg blij dat ik dit thuisconsult gedaan heb, Jessie is erg praktisch en nuchter ingesteld en heeft veel tips gegeven m.b.t. aanleggen / voedingsritme / evt. kunstvoeding etc. Ik kan er nu weer tegenaan en alhoewel ik niet weet hoe lang ik nog borstvoeding wil geven, heb ik nu weer nieuwe energie om er voor te gaan. Een aanrader wat mij betreft!

Annelien