0
0
Subtotal:  0,00
No products in the cart.

Over Jessie

Mijn consulten zijn nooit gebaseerd op het koste wat het kost moéten borstvoeden, het gaat er niet om wat zou ‘moeten’, maar juist op wat de moeder wil en kan!

Mijn naam is Jessie van Dijk-Budding en ben gediplomeerd lactatiekundige. Na 6 jaar te hebben gewerkt als kinderverpleegkundige in het Erasmus MC Sophia werd mij duidelijk, dat er nog veel te leren viel over het onderwerp ‘Borstvoeding’. Om mijn kennis over borstvoeding te verbreden heb ik toen gekozen voor de opleiding tot lactatiekundige IBCLC. Ik heb 1,5 jaar als lactatiekundige in het Sophia kinderziekenhuis gewerkt en daarnaast mijn eigen praktijk opgestart. Momenteel werk ik 13 jaar als lactatiekundige binnen de kraamzorg en heb ik al 18  jaar mijn eigen lactatiekundige praktijk.

Over Jessie

Mijn consulten zijn nooit gebaseerd op het koste wat het kost moéten borstvoeden, het gaat er niet om wat zou ‘moeten’, maar juist op wat de moeder wil en kan!

Mijn naam is Jessie van Dijk-Budding en ben gediplomeerd lactatiekundige. Na 6 jaar te hebben gewerkt als kinderverpleegkundige in het Erasmus MC Sophia werd mij duidelijk, dat er nog veel te leren viel over het onderwerp ‘Borstvoeding’. Om mijn kennis over borstvoeding te verbreden heb ik toen gekozen voor de opleiding tot lactatiekundige IBCLC. Ik heb 1,5 jaar als lactatiekundige in het Sophia kinderziekenhuis gewerkt en daarnaast mijn eigen praktijk opgestart. Momenteel werk ik 13 jaar als lactatiekundige binnen de kraamzorg en heb ik al 18  jaar mijn eigen lactatiekundige praktijk.

Inmiddels ben ik moeder van drie kinderen en heb ze alle drie borstvoeding gegeven. Hoe veel ik ook wist van borstvoeding, je kindje moet ook meewerken. In de praktijk blijkt het vaak anders te zijn/gaan, dan in de theorie. Mijn kindjes vonden het alle drie nodig mijn geduld en doorzettingsvermogen op de proef te stellen. Maar ondanks dat is het voor mijn vak een meerwaarde gebleken. Door de eigen ervaring kan ik de gevoelens van de moeder, de onzekerheden, de angsten beter begrijpen en hiernaar handelen.

Tijdens de consulten wordt voor ogen genomen, wat de moeder (wenselijk vindt) graag zou willen rondom de borstvoeding, waar wil zij naar toe werken en wat haar doel is. Omdat ik nooit uitgeleerd ben heb ik 2016 de cursus orthomoleculaire voeding bij kinderen succesvol afgerond. Daarnaast volg ik jaarlijks verschillende (bij)scholingen of opleidingen. Ook ben ik in 2021 gestart met het behandelen van moeders met behulp van deep osscilation therapie. Mocht je vragen hebben over het introduceren van vaste voeding, kunt je ook terecht bij Prakijk Jessie. In 2017 heb ik de cursus orthomoleculaire suppletie afgerond. Dit betekent dat ik je goed kan informeren over supplementen welke de borstvoeding kunnen ondersteunen

Over

Jessie

Opleidingen

Werkverleden

Werk heden

Ervaringen met

Jessie

Nena
Lees verder
Wat een verademing om Jessie over de vloer te hebben na problemen rondom voeden, gewicht en pijn aan de borst. Ze heeft ons geholpen met pijn vrije houdingen voor mij (voorwel rugpijn!), het effectief laten drinken van mijn zoontje en het doorsturen naar een kliniek voor het laseren van zijn tongriem. We hebben nu een plan dat werkt en een kindje dat gelukkig weer aankomt! Heel erg bedankt voor alles
Sheryl
Lees verder
Dank voor je enthousiaste en duidelijke verhaal van gisteravond! Naast de berg aan bruikbare informatie heb ik ook genoten van je grappen en positiviteit. Lekker luchtig op die manier. Fijn!
Tessa
Lees verder
Na mijn beide bevallingen heb ik contact gehad met Jessie over mijn problemen met de borstvoeding. Ik ben blij dat ik contact met haar heb gezocht! Na de tweede bevalling heb ik ook een deep osscilation behandeling gehad van haar bij mij thuis. Dit was een fijne behandeling, Jessie nam hier ruim de tijd voor en ik had hierna minder pijn van mijn borstontstekingen. Jessie is goed en snel bereikbaar, meelevend en begripvol. Ook als je wilt stoppen met borstvoeding. Bedankt voor je hulp en advies, Jessie!
Silvia, Gerson, Sade & Nuän
Lees verder
Wij zijn Jessie onwijs dankbaar voor haar hulp. Ze had slechts 1thuisconsult nodig om al onze problemen op te lossen. Ze gaf ons goed advies over het aanleggen, kolven, de juiste speen voor ons kindje etc. Sinds het consult gaat het op alle vlakken beter. We begrijpen de signalen van ons kindje veel beter en het voeden neemt daardoor minder tijd in beslag. Waar ik eerst nog dacht dat ik mijn kindje constant aan de borst moest leggen blijkt nu dat ik juist een goede productie heb en mijn kind meer dan voldoende voeding binnen krijgt. Verder vond ik het vooral fijn dat ze goed meedacht over een natuurlijke manier om spruw te bestrijden en om te gaan met krampjes. Zo gaf ze advies over vitamines en een gezonde voeding. Maar bovenal is Jessie een ontzettend leuke en vriendelijke dame. In plaats van zich te storen aan onze overenthousiaste peuter had ze bijv. heel leuk interactie met haar en schonk ze haar positieve aandacht. Dus Jessie, namens ons hele gezin; bedankt!
Previous
Volgende

Agenda

Iedere maand wordt er op verschillende locaties cursussen en inloopspreekuren verzorgd. Hieronder ziet u een overzicht van de cursussen en locaties. Bekijk de agenda voor actuele data, prijzen en locaties.

Direct een consult inplannen?

Voeden vol vetrouwen

De borstvoedingscursus die je alles leert wat je wilt weten. Thuis en op jouw tempo.
Deze e-learning is leerzaam voor iedereen