Moedermelk powerrrr

22 januari 2018 • Geen categorie

Dat moedermelk bijzondere eigenschappen heeft, dat weten wij natuurlijk allang. Het laat een kindje groeien, ontwikkelen en geeft het kindje voldoende antistoffen mee om de nog verder te ontwikkelen afweersysteem te ondersteunen.

Wat wij echter nog niet wisten is, dat moedermelk kanker kan genezen.

Wetenschappers hebben namelijk per toeval ontdekt dat moedermelk een stof bevat die kankercellen doodt. De stof, Hamlet genaamd, kan worden gebruikt om op een meer effectieve en gerichte manier tumoren te bestrijden. Zweedse wetenschappers van de Universiteit van Lund zegen dat hun onderzoek bij blaaskankerpatiënten veelbelovende resultaten heeft opgeleverd.

Patiënten die de stof kregen toegediend, begonnen binnen enkele dagen dode tumorcellen uit te scheiden via hun urine. De stof uit borstvoeding blijkt alleen de kankercellen aan te vallen en is een alternatief voor chemotherapie en bestraling, waarbij zowel gezonde als kankercellen in het lichaam beschadigd worden. Professor Catharina Svanborg ontdekte het bestanddeel bij toeval terwijl ze onderzoek deed naar antibiotica. De wetenschappers suggereerden dat borstvoeding ook darm- en baarmoederhalskankerpatiënten kan helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wegens vakantie is de praktijk gesloten. Vanaf 9 augustus is de praktijk weer bereikbaar. U kunt contact opnemen met een van mijn collega´s Anette of Karin of via www.nvlborstvoeding.nl de dichtstbijzijnde lactatiekundige in uw regio zoeken.
Anette: 06- 52 43 28 62
Karin: 06- 45 30 27 20
Kan het wachten tot na mijn vakantie, dan bent u van harte welkom om vanaf 9 augustus weer contact op te nemen via telefoon of mail.
Heel veel succes!
Jessie van Dijk

Lactatiekundige IBCLC