0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

Deep Osscilation Therapie

Deep Osscilation Therapie

In sommige situaties is lactatiekundige hulp niet voldoende om complicaties rondom de borstvoeding op te lossen; stuwing die niet goed wegtrekt, beginnende borstontsteking, een verstopt melkkanaaltje of irritatie rondom littekenweefsel na borstoperatie (kort of lang geleden). Deep Osscilation kan daarbij helpen. Door middel van deze therapie wordt de doorbloeding en doorstroming van lymfeweefsel in de borst verbeterd waardoor bovenstaande problemen behandeld kunnen worden. Deze behandeling kan zowel op de praktijk als bij jou thuis plaats vinden. De deep osscilation kan los van bovenstaande problemen ook ingezet worden om de borstgezondheid te bevorderen.

Praktijk

Praktijk

Door middel van deze therapie wordt de doorbloeding en doorstroming van lymfeweefsel in de borst verbeterd waardoor bovenstaande problemen behandeld kunnen worden. Wanneer er een thuisconsult afgenomen wordt kan er in sommige gevallen besloten worden de deep oscillator in te zetten. Dit kan de behandeling direct positief beïnvloeden. Er zal op dat moment geen meerprijs in rekening gebracht worden en als onderdeel van het consult gezien worden.

Soms is er geen thuisconsult nodig of heeft u deze reeds bij een collega afgenomen. Dan kan de deep ossilation als apart consult worden ingezet. De behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten afhankelijk van de hulpvraag en kost 50,- Soms is het nodig de behandeling een tweede keer uit te voeren.

Over de behandeling
De behandeling is niet pijnlijk, u kunt een zekere trilling, pompende werking ervaren. Zeker als het weefsel daarna meer ontspannen is en een betere doorstroming plaatsvindt geeft dit vaak opluchting.

Het apparaat de Deep Oscillation®️ zorgt door elektrostatische impulsen in het weefsel voor trillingen op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht, zodat deze kan herstellen.
Het grote voordeel is dat het statische veld een veilige, niet
huid belastende trilling geeft, die zeer effectief is en het biologische proces van ons lichaam nabootst. De trilling komt terecht in de huid, ondergelegen bindweefsel, onderhuids vet, spieren, bloed en lymfevaten.
Er is een therapeutische werking van binnenuit waardoor er met weinig druk gewerkt kan worden.

Contra indicaties


Bij een borstontsteking wordt het afgeraden de oscillator te gebruiken.
U dient dan eerst de behandeling tegen de ontsteking op te pakken: warmte toepassen voor de voeding, juist aanhappen/aanleggen, de borst goed legen (voedend of kolvend), eventueel kou toepassen na de voeding, rust pakken, evt pijnmedicatie en indien nodig antibiotica.
Wanneer de ontsteking onder controle is kan deep oscillation worden ingezet.
Tijdens een ”dreigende” borstontsteking kan de behandeling met de osscilator een borstontsteking helpen voorkomen, dit altijd in combinatie met een lactatiekundige begeleiding (een borstontsteking ontstaat niet zo maar).

Deep Osscilation Therapie

Handige producten

Direct een consult inplannen?

Voeden vol vetrouwen

De borstvoedingscursus die je alles leert wat je wilt weten. Thuis en op jouw tempo.
Deze e-learning is leerzaam voor iedereen