0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

Spruw!

Jessie van Dijk - Budding

Jessie van Dijk - Budding

Gediplomeerd lactatiekundige

Spruw, wat kan het je overvallen en wat kan het vervelend zijn voor jullie beiden! Soms wordt het niet herkend, soms wordt het probleem flink onderkent. Spruw is een schimmelinfectie in de mond van de baby en/of op de tepel van de moeder. De schimmel dragen wij allemaal bij ons en is belangrijk voor ons voortbestaan. Maar wel in goede balans in het lichaam. Wanneer je zwanger bent, bevallen bent of geboren wordt, medicatie (met name antibiotica) slikt of ziek bent geweest, is je lichaam uit balans. Hierdoor kan er een overgroei aan schimmel in het lijfje van de baby en/of in het moederlijke lijf ontstaan. Hierdoor kunnen er vervelende klachten optreden:

Baby:

* Smakkende/klakkende geluiden maken tijdens het drinken;

* vaak loslaten van de borst;

* brokkige voeding opgeven;

* meer krampjes/ onrust;

* witte aanslag in het mondje. Deze aanslag is met behulp van een vochtig gaasje niet weg te vegen.

Moeder:

* Pijnlijke/ jeukende tepels;

* parelmoerachtige glans over de tepels, schilferige tepels;

* pijn tijdens maar vooral na de voeding;

* onverklaarbare tepelkloven die niet snel genezen.

Het is belangrijk dat de spruw tijdig behandeld wordt om verdere problemen te voorkomen. Hoe dit het beste behandeld kan worden, kan je het beste met je lactatiekundige bespreken (of via het contact formulier contact opnemen met de praktijk). Hierdoor is het op recept medicatie voorgeschreven krijgen wellicht te voorkomen en dat zou erg prettig zijn. Want ook medicatie verstoord de balans in darmflora. Hoe beter de darmflora, des te beter de afweer!

Voor meer vragen/informatie kunt u contact opnemen met www.praktijkjessie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct een consult inplannen?