0
0
Subtotal:  0,00
No products in the cart.

De vrouw in bikini…

Picture of Jessie van Dijk - Budding

Jessie van Dijk - Budding

Gediplomeerd lactatiekundige

Heerlijk in de schaduw kijkend naar het spelende kind. Het ventje zal een jaar of 1,5 zijn schat ik. De moeder laat haar kindje vrij, maar houdt haar oog op de spelende dreumes. Niets ontgaat haar moederlijke oog. Af en toe kijkt het ventje met een schuine blik naar zijn mama. “Is ze er nog?” “Niet te ver uit haar buurt!”

Prachtig om te zien dat er zonder woorden een hele communicatie gaande is. De dreumes loopt op zijn mama af  en kruipt voorzichtig op haar schoot. De mama maakt zijn voetjes schoon en onderwijl trekt de dreumes voorzichtig het shirt van mama naar beneden en begint te drinken.

Rustig verteld mama dat hij straks mag drinken en trekt haar shirt weer omhoog. De dreumes vindt het prima, kroelt met mama en even zitten die twee in hun eigen veilige wereldje.

Dan opeens wordt dit tafereel ruw verstoord. Een medewerker van de speeltuin komt naar mama toe en vraagt haar vriendelijk maar dwingend haar kind niet open en bloot te voeden. Of ze er desnoods een doek over heen wil leggen. Dat het 33 graden is,maakt hier geen verschil en de medewerker geeft aan dat sommige medemensen het niet prettig vinden om blote borsten te zien.

Het feit dat mama niet van die “grote jetsers” heeft, zoals deze persoon het noemt, maakt het een stukje minder erg…

Mama is verbaasd over de manier waarop deze persoon haar ‘terechtwijst’. Het is haar pijnlijk duidelijk dat niet iedereen snapt hoe de natuur werkt en waar die borsten daadwerkelijk voor dienen.

Maar nee, die borsten mogen niet meer bloot.

De borst van mama was welgeteld 2 sec te zien. Wat mama deed was haar zoon liefde, geborgenheid, voeding en vocht geven.

Rustig staat ze op. Neemt haar ventje bij de hand en loopt rustig de speeltuin uit.

De volgende dag lig ik op het strand. Direct naast mij kleed een dame zich uit. Het enige stukje kleding wat overblijft is haar miniscule bikinibroekje. Vol trots staat zij met haar borsten vol in het vizier naar de zee te staren. En de zee en de andere medemensen staren terug. Niemand die deze dame vraagt haar borsten te bedekken. Desnoods met een doek…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct een consult inplannen?

Voeden vol vetrouwen

De borstvoedingscursus die je alles leert wat je wilt weten. Thuis en op jouw tempo.
Deze e-learning is leerzaam voor iedereen